BMM NJV Benelux vs. Europa: gelijke tred of uit de pas?

De Benelux. Drie landen die een zeer hechte eenheid vormen. Niet alleen wat betreft culturele en economische betrekkingen, maar ook op het gebied van merken- en modellenrecht. We staan er wellicht te weinig bij stil hoezeer wij trots mogen zijn op deze constellatie.

Elke vijf jaar trekt de BMM-caravaan dan ook met groot plezier naar het prachtige Luxemburg. Qua oppervlakte mag Luxemburg dan misschien wel het kleinste Benelux-land zijn, qua statuur is dat het ongetwijfeld niet. Dan hebben wij het niet enkel over het natuurschoon, de cultuur en de wijnen – maar ook op juridisch gebied bevindt Luxemburg zich aan de frontlinie. Het Gerecht EU en het Hof van Justitie kennen hun thuisbasis in het Groothertogdom en bovendien geniet Luxemburg een sterke IE-balie.

Wij hopen u met deze Najaarsbijeenkomst op donderdag 5 en vrijdag 6 oktober 2023 in Sporthotel Leweck in Lipperscheid, Luxemburg een interessant voorstel te mogen doen. Wij gaan met elkaar de relatie tussen de Benelux en Europa in detail onder de loep nemen. Verschillen en overeenkomsten komen beide aan bod, waarbij niet geschuwd wordt de processuele en materiële diepgang op te zoeken.

Zie hier het volledig programma en informatie over aanmelden.